werkplaats01

Het houtsnijwerk van Ceel Heijkop is ambachtelijk handwerk. Bij dat hele proces komt heel wat kijken. Het hout dat wordt gebruikt, wordt in de werkplaats van grote balken gezaagd, geschaaft en gelijmd.

 

taferelen9b

In 1996 begon Ceel van Heijkop, de man achter Heijkop 's Houtsnijwerk, als tijdverdrijf, in verband met zijn ziekte had hij toen veel 'lege' tijd, met houtsnijden als hobby. In de eerste instantie beperkte Ceel zich tot het Friese snijwerk in o.a. dienbladen en onderzetters. Maar het grote werk trok, al snel begon Ceel te experimenteren met grotere werken, zo sneed hij in 1997 al teksten en voorzichtig keek hij al wat naar Bijbelse taferelen. Vanaf 1998 begon Ceel met het verkopen van zijn werken aan het grote publiek en werd het houtsnijden bedrijfsmatig. Nu, jaren later, kunnen we concluderen dat het werk van Ceel van Heijkop in al die jaren een enorme progressie heeft gemaakt en zelfs tot de top van Nederland gerekend mag worden.

 

Het wordt vaak als achterhaald beschouwd. Heijkop 's Houtsnijwerk laat zien dat het ook anders kan. Door gebruik te maken van het oeroude ambacht en het toepassen van moderne technieken zoals ontwerpen op de computer en het kleuren van zijn werkstukken, weet Ceel van Heijkop 'het houtsnijgilde' een heel nieuw leven in te blazen. Elders op deze site onder de galerien is duidelijk te zien wat hiermee wordt bedoeld.

stijl kleur

Als we het hebben over de producten van Heijkop 's Houtsnijwerk, kunnen we al van tevoren zeggen dat we hierin nooit volledig kunnen zijn. Alles is namelijk mogelijk, toch willen we de meest gemaakte producten in de afgelopen jaren er even uitlichten.

Teksten
Verreweg het grootste gedeelte van de werstukken van Heijkop 's Houtsnijwerk, betreffen het uitsneden van teksten, al dan niet gebaseerd op de Bijbel. In veel gevallen zijn deze teksten nog voorzien van een extra afbeelding.

Taferelen
In deze categorie van werkstukken valt het beeldende werk. Een afbeelding, dit kan een foto of duidelijke tekening zijn, wordt omgezet in een prachtig 'bord'. Deze afbeelding kan een uitgebeeld verhaal uit de Bijbel betreffen, maar ook zeer goed een afbeelding van bijvoorbeeld vrachtauto's, bedrijfspanden enz., wat deze categorie bij uitstek geschikt maakt als relatiegeschenk

Ornamenten
Het 'krullenwerk', denk hierbij aan versieringen aan bijvoorbeeld orgels, haardschouwen, trapleuningen, stoelen, deuren van oude panden etc. . Ook het snijden van (familie)wapens als decoratie hoort in deze categorie thuis.

Bezoekadres

Heijkop's Houtsnijwerk
Hofstraat 3
5317 JM Nederhemert-Noord

Contact

Telefoon
(0418) 55 13 83

Mobiel
06 25 11 04 05

Email

Info@houtsnijwerk.nl